Päivä Hong Kongissa otti veronsa ja nukuimme hotelliaamiaisen yli. Aamutouhujen jälkeen suuntasimme kuitenkin muutaman korttelin päässä olevaan Jaspas-ravintolaan, josta ajattelimme saavamme jonkinlaista aamupalaa. Ja aika makoiset aamupalat saimmekin :) Amerikkalaisia pannukakkuja vaniljajäätelöllä, tuoreista mansikoista puristettua mansikkamehua ja päälle otimme täällä jo niin tutuksi tulleet "Ice Coffee" jumat. (tässä kuva alla tuosta kuuluisasta kahvista)


Ensimmäinen täysi päivä Saigonissa vierähti pääosin Cholonin alueella, Saigonin Chinatownissa. Aamupäivän päätteeksi pyörähdimme An Dong Marketilla, joka on Windsor Plaza Hotellin kyljessä oleva ostoskeskus. Kerroksissa on niin paljon tavaraa, että sitä ei aluksi oikein hahmota. Sen jälkeen kun kapeille ja sokkeloisille kujille on eksynyt muutaman kerran eikä ole hajuakaan, että mistä pääsee ulos, ymmärtää tuon tavaran paljouden. Tarjonnasta ja ostosmahdollisuuksista toivuttuamme suuntasimme syvemmälle Chinatowniin ja tavoitteena oli löytää "maustekadut", josta saa tarvittaessa mausteen kuin mausteen. Vain mielikuvitus on rajana. Yhden ostoskeskuksen ja reilun kilometrin kävelyn jälkeen saavuimme toiselle noista maustekaduista. Nenään tulvi mitä erikoisemman hajuisia tuoksuja ja purkkeja sekä purnukoita tutkiessamme totesimme, että valtaosasta noista tuotteista ei ollut mitään hajuakaan, että mihin niitä voi käyttää keittiössä. :)


Myöhäistä lounasta nautittiin Mogambossa, jossa Lonely Planetin väittämän mukaan tarjotaan miljoonakaupungin parhaat burgerit. Väite ei ole kovinkaan kaukaa haettu, sillä esim. pekonijuustohampurilainen meinasi viedä kielen mennessään. Ateriat ovat luonnollisesti kalliimpia kuin perus-kana-riisi-ravintolassa, mutta ei 9€/lärvi vielä matkakassaa kaada, jos sillä saa mahan täyteen useaksi tunniksi. :) Ruokaa sulateltiin kävelemällä ja myöhemmin illasta biljardia pelaamalla. Diamond Plazan yläkerrasta löytyvä viihdekeskus pitää sisällään reilut 20 keilarataa, lukuisan määrän perinteisiä videopelejä ja 7 biljardipöytää.Ilta päättyi varmasti koko reissun kalleimpaan ateriaan, sillä illallistimme Hard Rock Cafessa. Neljän hengen sapuskat, yksi viinipullo sekä iso lautasellinen nachoja tuli maksamaan 2,6 miljoonaa dongia (94€), mutta tämän tasoisessa ruoka- ja musiikkipaikassa sapuskat maksavat aina suunnilleen saman verran valuutasta riippumatta. Hinnat olivat nimittäin hyvin lähelle samoja summia kuin viime talvena Thaimaassa, Bangkokin Hard Rock Cafessa.  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Lukemassa taas.

Piitis kirjoitti...

Oioi, oispa siellä....