Toissa päivänä matkasimme Ke Gasta tänne yli 7 miljoonan asukkaan isoon ja sykkivään Ho Chi Minh Cityyn joka tunnetaan myös vanhalla nimellään Saigon. Kaupungin nimestä käytetään myös usein lyhennettä HCMC. Bussimatka Phan Thiet - HCMC kesti noin 5 tuntia (200km) ja maksoi 3,5 euroa per pää. Päätepysäkillä alkoikin taas melkoinen taksikuskien kilpailu asiakkaista ja paras tarjous oli 100 000 dongia per pää ( meitä oli neljä), mutta P onneksi bongasi pihan perältä tutun taxifirman auton ja hän vei meidät hotellille 78 000 dongilla (koko porukan). Eli taksi kuskit ovat kyllä melkoisen hyviä vedättämään turisteja.


Majoitumme Mai Hotel nimisessä hotellissa ihan keskustan kupeessa, muutaman korttelin päässä ostos- ja ravintolakaduista. Kiva pieni hotelli ja mukava, avulias henkilökunta.

Hotellille majoittumisen jälkeen menimme syömään yhteen Lonely Planetin suosittelemaan ravintolaan nimeltään Restaurant 13 ja ruoka oli tosiaan erittäin hyvää ja kohtuu hintaista. Paikan omistaja muistutti täydellisesti jotain sisilialaista mafiapomoa pienellä tanakalla olemuksellaan ja henkselihousuillaan :)

Ruoan jälkeen tassuttelimme hiukan ostoskaduilla ja ostimme aivan ihanan maalatun taulun. Päivän päätteeksi menimme kuitenkin melko ajoissa nukkumaan koska seuraavana aamuna edessä oli todella varhainen aamuherätys ja päivän reissu Hong Kongiin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Heipsan!
Miten Hongkongin reissun kävi?