Eilen tosiaan lähdimme tuolta Etelä-Kiinan meren rannalta lentäen vuoristojen ympäröimään Dalatiin, joka sijaitsee noin 1500m merenpinnan yläpuolella. Säätiedotteissa ennustettiin aurinkoista mutta ainoastaan + 17 astetta lämmintä ja minä eritoten oli hieman kauhuissani että mitenkähän sitä pärjää tällaisella kesävaatetuksella. Kentälle laskeuduttaessa sää oli kuitenkin hyvin lämmin ja kerkesin jo huokaista helpotuksesta :) Huokaisu tuli vain ehkä hieman liian ajoissa..

Otimme lentokenttäbussin kaupunkiin (30km) ja maksoimme siitä noin 3 euroa yhteensä. Bussin lähdettyä liikenteeseen se jatkoi ensin matkaansa alavalla tasangolla, kunnes se pikku hiljaa alkoi kavuta ylöspäin. Jokaisen mutkan takaa avautui uudelleen näkymä aina vain ylöspäin jatkuvasta tiestä ja kerkesimme jo tuumailemaan, että miten ylös tässä oikein mennään, kunnes bussi kaartoi hieman alemmas vuorien ympäröimään Dalatiin. Bussista ulos astuessa vastassa olikin sitten vähän erilainen puhuri kun tuuli puhalsi tuhatta ja sataa eteenpäin, eikä se ollut kovin lämmin tuuli :) Ja tässä vaiheessa alkoi tulla ikävä jonkinlaista paksumpaa ulkotakkia :)

Bussi toi lentomatkustajat Dalatin lentokenttähotellin eteen ja siitä saimme melko nopeasti taksin hotellille. Hotellilla checkasimme sisään ja päätimme lähteä keskustaan syömään jotain, jostain syystä kun ruoat oli taas jääneet matkustuspäivänä vähän vähälle. Hotellin omistaja neuvoi meille hyvät ruokapaikat ja soitti meille taksin (n. 1-1,5 euroa/suunta). Hotellimme, YK Home Villa, sijaitsi n. 2 km päässä keskustasta ja olisi varmaan ollut ihan kävelymatkan päässä jos maasto ei olisi ollut niin haastava kaikkine nousuineen ja laskuineen :)


Hotellin suosittelema ruokapaikka oli jo täynnä sille illalle, mutta löysimme heti kulman takaa toisen mukavan ruokapaikan. Otimme pääruoat, jälkiruoat ja juomat ja maksoimme taasen kerran koko ateriasta vain noin 9 euroa. Mahat täysinä suuntasimme takaisin hotellille ja matkapäivän väsyttäminä kaaduimme sänkyyn.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommenttia: