Tällaisessa sateisessa ja harmaassa säässä aloitimme päivämme...


Aamupalan jälkeen päivän ohjema muodostui kävelystä, kävelystä ja kävelystä. Idea kävelyreittiin tuli Lonely Planetin Vietnam-oppaasta. Tässä kuva reitistä, jota vähän muutimme oman suunnitelmamme mukaiseksi. Varsinainen reitti loppuu St Joseph Cathedralille, mutta meidän matkamme jatkui vielä Hoa Lo:n vankilamuseoon, joka tunnetaan myös nimellä Hanoi Hilton. Kartassa vankilamuseo on merkitty punaisella isolla pisteellä. Koko reitillemme tuli matkaa noin 6,5 km. (hotelli on merkitty kohtaan A)


Reitti kattoi siis eri osia Old Quarterin kaupunginosasta, joka sisältää paljon käsityöläisille varattuja katuja ja pieniä kujia. Päivän mittaan näimme kaikkea mahdollista käsin tehtyä tavaraa, oli materiaali sitten silkkiä, rautaa, puuta, kangasta, tinaa, eli käytännössä ihan mitä tahansa. Sekaan mahtui myös kaikki mahdolliset raaka-aineet erilaisten ruokien valmistukseen (kalaa, lihaa, vihanneksia, hedelmiä, äyriäisiä, yrttejä, mausteita ym.) Omat kaupustelupaikat oli varattu myös tupakalle, alkoholille ja makeisille. Vanhaa käytäntöä ja perinnettä oli havaittavissa, sillä jokaisella kadulla oli myynnissä vain yhtä ainoaa tuoteryhmää. Esim. yhden kadun varressa kortteliväli oli täyttynyt tupakkakauppiaista, kun sitten nurkan takaa lähtevältä kujalta löytyi viinakauppiaat. Ilmeisesti alue toimi yhtenä isona tukkuliikkeenä, josta kauppiaat täydensivät varastojaan täpötäysillä mopokuljetuksilla, joita ei ollut sidottu millään tavalla. Kuinka lie pysyivät kyydissä perille asti?


Kahvit  katukahvilassa maksoi hieman yli euron kahdelta hengeltä, sekä ruoat, about reitin keskivaiheilla sijaitsevassa pikkuravintolassa, noin 6 eur yhteensä. P valitsi itselleen thaimaalaiseen tyyliin maustetun katkarapukeiton ja minä otin kanaa ja nuudeleita. Ensimmäinen lusikallinen thai-keitosta meinasi salpauttaa hengityksen, sen verran tulista tavaraa se oli. P sai syötyä ainoastaan keiton kolme isoa katkarapua sekä muutaman lusikallisen lientä päälle :) Ei kuulemma ollut ikinä aiemmin maistanut yhtä vahvaa soppaa :)

Thai style shrimp soup + Tiger beer


Vankilassa oli esillä paljon julmuuksia Ranskan siirtomaa-ajalta sekä hieman sotahistoriaa Vietnamin sodasta 1960-70 luvulla. Tarinat olivat karuja ja tässä kuva muutamasta poliittisesta vangista jotka Ranskan siirtomaa-aikana mestattiin giljotiinilla ja päät jätettiin koreissa roikkumaan näytille vähän kuin varoituksena muille vangeille.


Takaisin tullessa kävimme kahvilla Highland Coffeessa ja siitä jatkoimme matkaa etsimään parturia, joka piti siis jo eilisiltana löytää. P:n hiukset siistittiin ja parturointi maksoi hurjat 3 euroa! Kommunikoinnissa käytettiin pääosin käsimerkkejä ja hihitystä kuului ympäri pientä katusalonkia. Tässä alla todistusaineistoa :)


Illalla kävimme vielä kävelyllä ja söimme pienen iltapalan tutussa Lucky-ravintolassa. P söi tietty vähän tuhdimman iltapalan, koska päivällä nautittu keitto ei riittänyt ihan koko vuorokauden ravinnoksi, vaikka kuulemma hurjan hyviä katkarapuja olikin.

Näin se on päivä pulkassa. Huomiseksi olisi suunnitteilla Ho Chi Minh Mausoleumilla sekä vesinukketeatterissa käynti, mutta siitä lisää huomenissa.. Hyvää yötä kaikille sinne kotosuomeen!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Edulliset hinnat siellä niin ruuissa kuin parturissakin.
Huomiseksi tänne lupasi -28 aamutuimaan, huh huh. Nauttikaa lämmöstä.