Eilen simahdimme tosiaan aika aikaisin, mikä lie väsytti niin kovaa. Aikaisen nukkuumaan menon vuoksi tietenkin heräsimme sitten jo ennen kello kuutta aamulla. Aamiaiselle kumminkin kömmimme vasta n. 07.30. Aamiaisen jälkeen oli tarkoitus lähteä katsastamaan uusi kaupunki, johon olimme saapuneet, mutta päätimmekin ottaa pienet "ruokaperräiset" ja yllättäen heräsimme vasta kymmenen maissa aamupäivällä :) Jonkin asteinen matkaväsymys oli varmaan ottanut otteeseensa :)

Suihkun kautta suuntasimme uudelleen kaupungille ja ihan kauppatorin kulmille. Ennen torille menoa päätimme kuitenkin ottaa kupposet kahvia ja P:n kahvi olikin vähän haastavan näköinen (huom. kuvan iloinen ilme). Minä tilasin muita juomia ja olin jo kerennyt melkein juomaan ne ennen kuin P:n kahvi oli kerennyt "tippumaan" kuppiin :)



Iloisen kahvituokion jälkeen suuntasimme tuolle Dalatin keskustan kauppatorille, joka oli taasen kerran sellainen paikka josta varmasti löytyi kaikki tarvittavat tavarat + ruoka-aineet mihin tahansa käyttöön. Tässä alla muutama kuva.





Torilla kiertelyn jälkeen päätimme ottaa hieman huikopalaa eilisessä ravintelissa ennen kuin suuntaisimme Dalatin kuuluisalle "Crazy House"-talolle. Päätimme kävellä paikan päälle, mutta melkoisen mäen saimmekin kömpiä ylös. Dalatissa kun korkeuserot ylempänä ja alempana olevien rakennusten välillä on huimat. Saimme matkakumppaneiksi, tai pikemminkin seuraajiksemme ranskalaisen perheen, joka pysäytti jokaisen vietnamilaisen ja kysyi heiltä tietä tuolle hullulle talolle. Me vain seurattiin karttaa ja kyllähän he kiltisti tulivat loppujen lopuksi meidän perässä ihan samoja katuja talolle asti. Näky oli jo kaukaa vaikuttava :) (kuvan oikeassa laidassa näkyvä korkea möykky)


Hang Nga´s Crazy House on paikallisen arkkitehdin suunnittelema ja urakka on jatkunut vuodesta 1990 tähän päivään saakka, eikä loppua taideteokselle näy. Sisäänpääsy maksoi alle 2 euroa kahdelta ja oli todellakin maksun arvoinen. Talo koostui muutamasta eri rakennuksesta jotka olivat yhteydessä toisiinsa mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla. Tässä alla muutama kuva talon mielenkiintoisista käytävistä ja sokkeloista.
















Hullulta talolta suuntasimme takaisin keskustaan ja päätimme käydä ottamassa kuvan Xuan Huong järvestä, joka oli pikkaisen kuivahtanut kokoon (kuiva kausi). Tullessa Dalatiin nauroimme kuivalla järven penkereellä nököttäville polkujoutsenille.


"Järven" rannalta päätimme vielä käpötellä Lonely Planetin suosittelemaan V Cafe ravintolaan syömään illallisen. Söimme täyden kolmen aterian menun ja juomat päälle. Tämä ateria taisi ollakkin matkamme tähän astisista ruoista kallein, eli siis noin 15 euroa kahdelta hengeltä :)

Hotellilla sovimme huomisen päivän retkestä ja jäämme odottamaan innolla mitä se tuo tullessaan. Retki kattaa noin 100km ja 7 eri kohdetta Dalatin lähiympäristössä.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Huomenia (klo täällä 6.30)!
Kyllä siellä on edullista syödä ulkona.
Oliko hämähäkin verkko oikea hyllyn talon "poluilla" vai tehty?

Mastuiko kahvi lopulta hyvälle?

Olen nyt karmeassa flunsassa, joka paikkaa särkee ja yskä on keuhkoja kirvelevää. Matkakertomuksenne kuvineen piristää.

Reeban kirjoitti...

Täällä on kyllä kieltämättä edullista syödä ja mekin ollaan kuitenki syöty ihan ravintoloissa. Tuo hullun talon hämähäkin seitit oli tehtyjä, mutta ne oli kaukaa katsottuna ihan aidon näköisiä :) P:n kahvi jäi kyllä juomatta, ei jaksettu odottaa niin kauaa. Viereisen pöydän vietnamilaiset herrat ottivat pienet torkut kahvin tippumista odotellessa, joten se on vissiin ihan normitapa :)

Koitahan parannella flunssaa, meillä on ollut tänään lepopäivä ja huomenna lähetään sitten takaisin rannikolle ja meren ääreen yksityisautolla, mutta siitä lisää postauksissa...

Terveisiä kaikille sinne kotosuomeen!

LENNU kirjoitti...

Hassu tapa nautiskella kahvista!
Olen ollut nyt saikulla - hengitystieinfektio päällänsä.